033/209-680 info@bosnaexpres.ba
Živi svoj san!

Prijava

Registracija

Nakon što kreirate svoj korisnički profil, bićete u prilici da pratite rezervisane aranžmane, status svojih uplata i da dajete recenzije aranžmanima koji su završeni.
Korisničko ime*
Lozinka*
Potvrdi lozinku*
Ime*
Prezime*
Datum rođenja*
Email*
Broj telefona*
Država*
*Izradom profila slažete se sa našim Uslovima korištenja i Izjavom o privatnosti.
Molimo Vas da se složite sa svim uslovima i pravilima prije nego pređete na sljedeći korak.

Već imate kreiran profil?

Prijava
033/209-680 info@bosnaexpres.ba
Živi svoj san!

Prijava

Registracija

Nakon što kreirate svoj korisnički profil, bićete u prilici da pratite rezervisane aranžmane, status svojih uplata i da dajete recenzije aranžmanima koji su završeni.
Korisničko ime*
Lozinka*
Potvrdi lozinku*
Ime*
Prezime*
Datum rođenja*
Email*
Broj telefona*
Država*
*Izradom profila slažete se sa našim Uslovima korištenja i Izjavom o privatnosti.
Molimo Vas da se složite sa svim uslovima i pravilima prije nego pređete na sljedeći korak.

Već imate kreiran profil?

Prijava

Doček Nove 2022. godine u Istanbulu | PUTOVANJE AVIONOM

Za prvih 10 prijava 689 KM
Od689 KM
Rezervacija
Upit
Ime i prezime:*
Email adresa:*
Kontakt telefon:*
Planirani datum početka putovanja:
Vaš upit:*
*Slažem se sa Uslovima korištenja i Izjavom o privatnosti podataka.
Molimo Vas da se složite sa svim uslovima i pravilima prije nego pređete na sljedeći korak.
Aranžman trenutno nije dostupan.

Nastavi sa rezervacijom

Spasiti na listu želja

Adding item to wishlist requires an account

120

Zašto koristiti naše usluge?

 • Bez skrivenih troškova, najbolje cijene
 • Ljubazno osoblje, dostupno 24/7
 • Sa pažnjom odabrana turistička putovanja
 • Putujete bez rizika, sve smo organizovali

Imate pitanje?

Nemojte oklijevati da nam uputite poziv. Naše ljubazno osoblje će Vam pružiti sve tražene informacije.

033/209-680

info@bosnaexpres.ba

5 dana
Datum putovanja: 29.12.2021.
Istanbul
Detalji putovanja

1. DAN / SARAJEVO – ISTANBUL / 29.12.2021.
Sastanak na sarajevskom aerodromu 2 sata prije leta. Polazak za Istanbul u 08:30h. Po dolasku u Istanbul (12:30h po lokalnom vremenu), te nakon pasoške i carinske kontrole transfer prema hotelu. Uz informacije o najljepšem gradu u Turskoj, doživjet ćete ugodnu vožnju, uz obalu mora i uživati u živopisnim pejzažima. Po dolasku u hotel, prijava i smještaj u sobe. Slobodno poslijepodne. Noćenje.

2. DAN / ISTANBUL / 30.12.2021.
Doručak. Nakon doručka fakultativni obilazak historijskih i kulturoloških znamenitosti starog dijela grada u pratnji profesionalnog vodiča: Sulejmanija džamija (Suleymaniye Camii) je druga po veličini džamija u Istanbulu, smještena na ‘trećem brdu’, usred kompleksa islamskih građevina. I ona je, kao i Plava džamija, a i mnoge druge, građena po uzoru na Aja Sofiju, što pokazuje vrlo jak vizantski uticaj na islamsku arhitekturu. Graditelj je čuveni Mimar Sinan, najveći arhitekta Otomanske imperije. Iako je posjećuje manje turista nego Plavu džamiju, sa svoje uzvišene pozicije na brdu ostavlja monumentalniji i spokojniji dojam. U njoj je turbe osmanlijskog sultana Sulejmana Veličanstvenog, koji ju je i dao sagraditi u 16. vijeku, kao i njegove žene Haseki Hurem. zatim sultana Ahmeta II, te samog arhitekte Sinana.)
Nakon obilaska odlazak na Ejupsultan četvrt – cijeli grad u gradu, pravi istočnjački kompleks sa mnogobrojnim sadržajima. Prva tačka za razgledanje je Ejup džamija.. Prelijepa elegantna džamija sveto je mjesto ne samo za muslimane, svaki čovjek sa iole razvijenim osećajem za vjeru se ovdje osjeća kao svoj na svome. Sve je puno ljudi koji se mole na različitim jezicima, puno je pozitivne energije. U džamijskoj okolini su fontane, česme, prelijepa mjesta za sjedenje i razmišljanje. Nakon obilaska Ejupove džamije odlazak na Sultanahmetov trg gdje ćete imati priliku obići Hipodrom sa monumentima (Njemačka fontana, Egipatski Obelisk, Zmijski stub); Sultan Ahmetova džamija poznatija kao Plava džamija jedinstvena po tome što ima 6 minareta; Aya Sofija – bivša Bizantijska crkva koja je za vrijeme osmanskog carstva pretvorena u džamiju . Nakon obilaska odlazak do Kapali čaršije te slobodno vrijeme za obilazak i shoping. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme za odmor. Noćenje.

3. DAN / ISTANBUL / 31.12.2021.
Doručak. Nakon doručka fakultativni izlet na Čamildžu – posjeta džamiji Čamlidža. Riječ je o novoj džamiji najvećoj u Turskoj. Nova istanbulska ljepotica izgrađena je u osmansko-seldžučkom stilu sa elementima moderne gradnje i zbog izgleda i položaja već predstavlja upečatljiv simbol grada na Bosforu, odakle se pruža najljepši pogled na Istanbul, Bosfor i njegove mostove. To je jedan od najljepših utiska koje ćete ponijeti kući. Nakon toga slijedi odlazak do Uskudara i čuvene Djevojačke kule (danas svetionik). Ova kula je jedan od simbola Istanbula i nalazi se na Bosforu. Legenda kaže da je car sagradio kako bi spasio svoju kćerku na osnovu proročanstva po kojem će princeza umrijeti od ujeda zmije. Ova izolovana kula nije uspjela da izmjeni sudbinu careve kćerke koja je jednog dana poslala sluge po jabuke u čijoj korpi se krila i zmija koja ju je ujela ( slobodno vrijeme za slikanje i čaj). Ukoliko vremenski uslovi budu dozvoljavali postoji prilika posjetiti čuvenu Bagdad ulicu. Povratak u hotel.Slobodno vrijeme do fakultativnog odlaska u nacionali restoran na doček Nove 2022 Godine gdje ćete uz večeru sa neograničenim pićem uživati u orjentalnom show programu: trbušni ples , folklorni ples, animacijske grupe i tursku muziku.Povratak u hotel. Noćenje.
SRETNA VAM NOVA GODINA!

4. DAN / ISTANBUL / 01.01.2022.
Doručak. Poslije kasnog doručka fakultativni izlet koji uključuje krstarenje Bosforom obilazak četvrti Ortakoy i Taksima. Vožnja brodicom po Bosforu (cca1,5h-2h) ispod Bosforskog mosta koji spaja dva kontinenta, a između dva kontinenta uz razgledanje grada sa Bosfora: Zlatni Rog – najljepši dio Istanbula, Galata most i Galata kula, Džamija Selimija, Dolmabahče palata – posljednje sjedište sultana, Bešiktaš, Ortakoj kvart, Rumeli hisar – čuvena vizantijska tvrđava, Jedi kule (sedam kula) i mnoge vile turskih milionera koje se nalaze uz samu obalu Bosfora (Azijska strana Istanbula). Nakon krstarenja posjeta Ortakoy-a najpoznatijem izletištu osmanskih vladara. U njemu se nalazi veliki broj restorana,barova,prodavnica i shooping mall. U Ortakoy-u morate probati najljepši krompir (kumpir) i čuvene vafle. Nakon kraće pauze vozimo se prema Taksimu, slobodno vrijeme za šetnju Istiklal ulicom prepunom trgovina, kafića i restorana. Povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN / ISTANBUL – SARAJEVO / 02.01.2022.
Doručak. Nakon doručka fakultativni izlet posjeta muzeju Panorama 1453; ovaj muzej prikazuje osvajanje grada Konstantinopolja, glavnog grada Vizantijskog carstva, od strane trupa osmanskog sultana Mehmeda Osvajača 29. maja 1453. godine. Muzej se nalazi blizu mjesta gdje su Osmanlije probili zidine. Njegov glavni eksponat je “panorama” slika od 360°. Nakon obilaska odlazak u Forum Shopping centar.Povratak u hotel Transfer za aerodrom u 15:30h. let za Sarajevo u 20:00h na liniji TK 1023. Dolazak u Sarajevo predviđen je u 19:50h po lokalnom vremenu.Kraj usluge.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj / trokrevetnoj sobi:
HOTELI                                               Cijena za prvih 10 prijava               Cijena za redovne prijave
Dalan 3* ili sličan – Aksaray             689KM                                                        759 KM
Ephesus 4* ili sličan – Aksaray        739KM                                                         789 KM

Mjesto polaska:

Sarajevski aerodrom.

U cijenu uključeno:

U cijenu nije uključeno:

 • Avio karta Sarajevo-Istanbul-Sarajevo ( Turkish airlines) sa ukljucenim aerodromskim taksama;
 • Smještaj u odabranom hotelu na bazi 4 noćenja sa doručkom;
 • Transfer aerodrom-hotel-aerodrom;
 • Organizacija putovanja
 • Pratilac grupe.
 • Doplata za jednokrevetnu sobu 134,00 KM za hotel 3* ; 200,00 KM za hotel 4*;
 • Fakultativni izleti prema programu;
 • PZO 10,00 KM za osobe do 60 god. ; 20,00 KM za osobe preko 60 god;
 • Ostale usluge koje nisu izričito navedene u ovom programu.
Napomena:

• Organizator putovanja zadržava pravo promjene cijene u slučaju promjene kalkulativnih elemenata od strane avio kompanije.
• Ukoliko se ne ispuni kvota za minimalni broj prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo otkaza aranžmana, o čemu je dužan pismeno obavijestiti putnike.
• STORNIRANJE PUTOVANJA OD STRANE PUTNIKA: 5% ako se putovanje otkaže od dana potpisa ugovora do 45 dana prije početka putovanja (blagovremeni otkaz)
• 10% za otkaz od 44 do 30 dana prije početka putovanja
• 20% za otkaz od 29 do 20 dana prije početka putovanja
• 40% za otkaz od 19 do 15 dana prije početka putovanja
• 80% za otkaz od 14 do 10 dana prije početka putovanja
• 95% za otkaz od 9 do 6 dana prije početka putovanja
• 100% ako se putovanje otkaže od 5 do 0 dana prije početka putovanja ili kada putovanje već započne, ili u toku putovanja
• Aviokompanija zadržava pravo promjene satnice letova, u skladu sa propisima koji postoje u međunarodnom avio saobraćaju. Agencija nije odgovorna za otkazivanje, odgađanje, kašnjenje letova ili izgubljenu prtljagu.
Prilikom rezervacije, potrebno je uplatiti min. 40% od ukupne cijene aranžmana. Ostatak uplate najkasnije 15 dana prije polaska.

KONTAKT INFORMACIJE:

– Agencija Sarajevo: 063/773-399;  033/209 680;
– Zenica: 063/286-218;  032/408-404;
– Agencija Doboj Jug: 063/223-344;  032/691-384.
   info@bosnaexpres.ba
   www.bosnaexpres.com

1 putnik/a pregleda ovaj aranžman trenutno!