Putovanje u Istanbul, biser orijenta – 7 dana / 4 noćenja

0.00 KM / Po osobi

Dana

7 dana

Putovanje

Autobus

Lokacija

Istanbul, Turska

Cijena aranžmana

Rani booking do 15.04.2024 - 299,00 KM

Termin putovanja

• 30.03.-05.04.2024
• 20.04.-26.04.2024
• 11.05.-17.05.2024
• 25.05.-31.05.2024
• 15.06.-21-06.2024
• 29.06.-05.07.2024
• 13.07.-19.07.2024
• 03.08.-09.08.2024
• 24.08.-30.08.2024
• 14.09.-20.09.2024
• 05.10.-11.10.2024
• 26.10.-01.11.2024
• 09.11.-16.11.2024
• 23.11.-29.11.2024
• 14.12.-20.12.2024

1. Dan Sarajevo - Istanbul

Sastanak putnika Sarajevo 07:45h ispred Zemaljskog Muzeja. Vožnja za Istanbul preko Srbije i Bugarske uz povremene pauze u zavisnosti od potrebe grupe.

2. Dan Istanbul - Dolazak i obilazak sulejmanije

Dolazak u Istanbul prije podne. Smještaj u hotel.
Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. U poslijepodnevnim satima oko 16h planiran je obilazak Sulejmanije džamije. Ova veličanstvena građevina je djelo najpoznatijeg arhitekte iz Osmanlijskog doba, mimara Sinana. Sagrađena je po naredbi sultana Sulejmana Veličanstvenog. U dvorištu džamije se nalazi turbe Sulejmana Veličanstvenog, kao i njegove žene Hurem Sultan. Nakon obilaska, slobodno vrijeme. Noćenje.

3. Dan - Istanbul - Obilazak azijskog dijela Istanbula

Doručak u hotelu. U jutarnjim satima, kreće se na obilazak azijskog dijela Istanbula. Prolazi se poznatim bulevarima pored Bosfora prelazeći preko bosforskog mosta. Stiže se do najvišeg dijela Istanbula, poznate novosagrađene istanbulske džamije (Čamlidža). Nakon obilaska same džamije i pauze za fotografisanje i starog i evropskog dijela grada, autobusom se ide do jednog od najstarijih naselja Uskudar. Uz priču lokalnog vodiča, obilazi se obala Bosfora do Djevojačke kule. Pauza za kafu i fotografisanje. Nakon toga, autobusom se ide do luksuzne Bardarske ulice, koja je u isto vrijeme i najveća ulica u Istanbulu. Poslije obilaska i pauze, ide se u naselje Kadikoy – najstarije naselje u Istanbulu, a danas jedno od najmodernijih s velikim brojem prodavnica, pijaca, restorana i kafeterija. Poslije pauze se autobusom ide u hotel (cjelodnevni izlet 09h – 17h).

4. Dan - Istanbul - Bosforska tura

Doručak. Slobodno vrijeme ili mogućnost organiziranja fakultativnog izleta – krstarenje Bosforom između dva kontinenta (razgledanje grada s Bosfora: Zlatni Rog – najljepši dio Istanbula, Galata most i Galata kula, Džamija Selimija, Dolmabahče palata – posljednje sjedište sultana, Bešiktaš, Ortakoj kvart, Rumeli Hisar tvrđava, Djevojačka kula…). Poslije krstarenja ide se u naselje Eyüp, za muslimane najsvetijeg mjesta u Istanbulu. Razgled džamije i slobodno vrijeme za kupovinu i ručak. Poslije toga, ide se do brežuljka Pierre Lotti, mjesto poznatog francuskog pisca po čemu je vidikovac i dobio naziv (pješice). Slobodno vrijeme za odmor u legendarnoj starinskoj kafani iz koje se proteže prekrasan pogled na Zlatni rog i grad. U dogovoreno vrijeme povratak u hotel,slobodno vrijeme za individualne aktivnosti.

Taksim i Galata noću

U večernjim satima, obilazak centra grada Taksim – Beyoglu – Galata kula. Taksim danas spada u moderni dio Istanbula. Obilazi se Istiklal ulica, (ulica Nezavisnosti) gdje se nalazi veliki broj modernih prodavnica svih svjetskih brendova, ali i s velikom ponudom restorana i kafeterija. Stari tramvaj prolazi kroz ulicu cijelom njenom dužinom od trga Taksima prema Galata kuli. Istiklal ulica ima neke jedinstvene bočne ulice i male pasaže. Slobodno vrijeme za večeru i šetnju. Nakon toga, odlazi se do Galata kule – toranj s kojeg se pruža veličanstven pogled na grad (individualna posjeta i ulaz), jedna od najupadljivijih građevina orijentalnog grada na Bosforu. Poslije pauze za fotografisanje, povratak u hotel. Noćenje.

5. Dan - Klasični obilazak grada

Doručak. (Fakultativno) odlazak na pješačku turu i obilazak nekih od mnogobrojnih muzeja Istanbula. Rimski hipodrom, Topkapi palata, Aja Sofija, Plava džamija. Obilazak Plave džamije, jedne od tri najveće i najljepše džamije u islamskom svijetu Aja Sofije (nekada najveće pravoslavne crkve u svijetu (ulaz na galeriju se plaća). Dvorište Topkapi palate (prelijepa sultanska palata gdje je živjela većina osmanlijskih sultana s riznicom dragulja, zlata i ostalih poklona koji su sultani dobivali (individualni ulazak u palatu). Rimski hipodrom (ogromni plato gdje se u vrijeme Starog Rima odražavale utrke dvokolica i četveroprega koji danas ukrašavaju Konstantinov i Egipatski obelisk, Zmijski stub. Slobodno vrijeme i povratak u hotel. Noćenje.

6. Dan - Istanbul

Doručak. Odjava iz hotela i polazak prema Edirne – drugi glavni grad Osmanlijskog carstva sa čuvenom Selimiye džamijom, Arasta bazarom (shopping), spomenikom mimaru Sinanu, Eski džamijom i karavansarajima – prilika za završni shopping (posebno slatkiša). Nastavak putovanja od Edirna prema BiH uz kraća zadržavanja grupe radi odmora.

7. Dan - BIH

Dolazak u ranim jutarnjim satima na odredišta. KRAJ PROGRAMA.

U cijenu uključeno/nije uključeno

 • Prijevoz autobusom visoke turističke klase

 • Smještaj u hotelu na bazi 4 noćenja s doručkom

 • Turistički vodič tijekom putovanja i troškovi organizacije putovanja

 • Posjeta Edirnama

 • Putno zdravstveno osiguranje

 • Dodatno sjedište u autobusu 100 KM

 • Doplata za jednokrevetnu sobu – na upit

 • Fakultativne izlete: cijena po osobi (djeca do 5,99 gratis; 6 -11,99 plaćaju 50%)

Fakultativni izleti

 • Obilazak Sulejmanije – 10 EUR

 • Obilazak Azijskog Dijela Istanbula – 30 EUR

 • Bosforska Tura - 25 EUR

 • Taksim i Galata Noću – 15 EUR

 • Klasični Obilazak Grada – 25 EUR

 • Tursko Veče – 35 EUR

Često postavljena pitanja putnika

Na koji način se vrši rezervacija?

Korištenjem inovativnih metoda i načina promocije naša ponuda dostupna je svima, a rezervaciju možete izvršiti brzo i jednostavno, na više načina i to: usmeno, putem telefona, posjetom najbližoj poslovnici u Tešnju, Doboj Jug-u, Zenici ili Sarajevu; putem maila ili putem društvenih mreža viber, facebook, instagram ili whatsapp; putem naše web stranice www.bosnaexpres.com. Naše ljubazno osoblje će odgovoriti na sve Vaše upite i detaljno predstaviti ponude, te izvršiti rezervaciju.

Da li me rezervacija obavezuje?

U pravnom smislu ne, međutim molimo da rezervaciju radite samo nakon što ste odlučili da putujete.

Kako potvrditi rezervaciju?

Kao potvrdu rezervacije, putnik uplaćuje 30% cijene aranžmana (po osobi) osim ako u programu nije drugačije navedeno. Razlika do pune cijene aranžmana uplaćuje se najkasnije 7 dana prije početka putovanja osim ako u programu nije drugačije navedeno (izuzetak je plaćanje na rate).

Načini plaćanja?

Uplatu možete vršiti gotovinom u našim poslovnicama ili putem žiro računa.

Kako izvršiti uplatu putem računa?

Da bi uplata na žiro račun agencije bila uredno izvršena potrebni su Vam slijedeći podaci:
- Uplatilac: ime i prezime nosioca rezervacije sa adresom stanovanja
- Svrha uplate: Naziv aranžmana i datum realizacije
- Primatelj: BOSNAEXPRES dd Doboj Jug žiro račun: 1011600000592919

Otkaz rezervacije

U ovom slučaju korisnik je obvezan poslati kratku izjavu o otkazu polaska na putovanje. Troškovi otkaza putovanja zavise od Opštih/Općih uslova/uvjeta putovanja koje možete preuzeti na našem sajtu.

Da li je putno osiguranje obavezno?

Putno osiguranje nije uvijek obavezno, ali je preporučljivo . Putno zdravstveno osiguranje možete uplatiti i naknadno, do 3 dana prije polaska na putovanje.

Ostala slična putovanja:

OSIJEK – Park prirode “Kopački rit” & Zološki vrt Osijek

Jedan od najljepših prirodnih bogatstva svijeta, a među njima pronašao se i jedan poseban biser – Park prirode Kopački rit

0 (0 Review)

Osijek, Hrvatska

Izlet

65,00 KM

65.00 KM

Magična Istra, Pula i Opatija – Jednodnevni izlet

Upustite se u nezaboravno putovanje kroz čarobnu Istru, istražujući dragulje Pule i Opatije na našem jednodnevnom izletu!

0 (0 Review)

Osijek, Hrvatska

Izlet

85,00 KM

85.00 KM